Kroonverankering

Kroonverankeringen worden aangelegd in kruinen van bomen om breuk te voorkomen en het beperken van schade aan derden. De verankering van bepaalde delen in de kruin kan onnodige risico’s verhelpen. 

 

Statische verankering
Onze verankeringen worden niet op een statische manier geplaatst. Statische verankering is “old school”Statische verankeringen zorgen dat de aangroei van trek -en duwhout niet optimaal verloopt en door de starre manier van verankering (met kabels en tirefonds door de stam geboord) wordt de boom ‘lui’.

 

Dynamische verankering
Daarentegen plaatsen wij kroonverankeringen met gevlochten dynamisch touw met 5% ingebouwde rek. Dynamische verankering zorgt dat de boom gestimuleerd blijft, om uit zichzelf nieuw hout te maken, dat zorgt voor versteviging van de kruin in zijn geheel.

De bevestigingsplaatsen van de verankeringen worden met bandlussen gerealiseerd om de diktegroei van het hout ter hoogte van de bevestigingsplaatsen niet te hinderen. De touwen zijn hebben een ingebouwde markering die zichtbaar wordt als de breuksterkte is bereikt.
 
Wanneer plaatsen wij kroonverankeringen?
  • Om de aftakeling van grote en veterane bomen te ondersteunen.
  • Bij zware plakoksels.
  • Om ongerustheid weg te nemen bij grote en zware takken.
Wij plaatsen kroonverankeringen met manueel klimwerk.